Σεξουαλική Υγιεινή

Ο στόχος του πακέτου εξετάσεων που προσφέρουµε είναι να βοηθήσει στην εντόπιση ασθενειών που µεταδίδονται µέσω της σεξουαλικής επαφής (STDs). Συγκεκριµένα, εντοπίζουµε τον παθογόνο οργανισµό που προκαλει αυτές τις ασθένειες. Πιο κάτω θα βρείτε µια περιγραφή των εξεταζόµενων παθογονών:

Αυτό είναι ένα ενδοκυτταρικό παθογόνο. Eίναι
ένα από τα τρία είδη βακτηρίων στο γένος των Chlamydia. Το Chlamydia Trachomatis
έχει βρεθεί µόνο µέσα σε ανθρώπινα κύτταρα και προκαλεί τις παρακάτω ασθένειες:

Σε άνδρες:
1. Προστατίτιδα
2. Επιδηδιµίτιδα

Σε γυναιίκες:
1. Τραχυλίτιδα
2. Φλεγµονή της λεκάνης (PID)
3. Εκτοπική εγκυµοσύνη

Αυτό είναι ένα βακτήριο τύπου Gram-negative και προκαλεί την µεταδοτική ασθένεια gonorrhoeae. Μερικά από τα συµπτώµατα αυτής της ασθένειας είναι η έκκριση πύου από τα γεννητικά όργανα, η οποία έχει µια. χαρακτηριστική µυρωδιά, τσούξιµο κατά την διάρκεια της ούρησης και µόλυνση του µατιού.
Αυτό είναι ένα µικρό παρασιτικό βακτήριο. Ζει σε βλεφαρωδικά επιθηλιακά κύτταρα. Οι άνθρωποι µολύνονται µ’αυτό το βακτήριο κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής εάν δεν χρησιµοποιήσουν την απαραίτητη προστασία. Η µόλυνση αυτή θεραπεύεται µε αντιβίοση.
Αυτό είναι ένα βακτήριο που ανήκει στο είδος Mycoplasmataceae. Το Ureaplasma urealyticum αποτελεί µέρος των µικροοργανισµών που ζουν σε υγιή άτοµα συµπεριλαµβανοµένων ανδρών και γυναικών. Έχει βρεθεί σε περίπου 70% των ανθρώπων που έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή. Μπορεί να προκαλέσει ασθένειες όπως ουρηθρήτιδα και στειρότητα. Επί του παρόντος, υπάρχουν έξι είδη ureaplasma.
Aυτό είναι ένα αναερόβιο παράσιτο. Είναι η πιο κοινή παθογονική µόλυνση που προκαλείται από πρωτόζωα στους ανθρώπους στις αναπτυγµένες χώρες. Το βακτήριο αυτό µεταδίδεται µέσω της σεξουαλικής επαφής και προσβάλλει κυρίως γυναίκες.
Αυτό είναι το µοναδικό είδος του γένους Gardnerella και προκαλεί µόλυνση του κόλπου στις γυναίκες. Σε µικροβιολογική καλλιέργεια αναπτύσσεται σε µία µικρή, κυκλική, κυρτή, γκρίζα αποικία. Μικροσκοπικά παρατηρείται επικάλυψη επιθηλιακών κυττάρων µε βακτήρια (clue cells).
Ο ιός 1 και 2 του έρπητα (HSV-1 και HSV-2) µπορεί να προκαλέσει ασθένειες όπως την ανεµοβλογιά και την βαρικέλλα. Ο ιός µεταδίδεται µέσω στενής επαφής µε ένα µολυσµένο άτοµο ή µε την σεξουαλική επαφή.

Χρήσιμες ιστοσελίδες για περαιτέρω πληροφορίες:

  • MedLine Plus

    Μπορείτε να επισκεφθείται και το MedLine Plus

  • Lab Tests online

    Για επιπρόσθετες πληροφορίες για συγκεκριµένες εργαστηριακές εξετάσεις επισκεφθείτε Lab Tests online

elGreek
Scroll to Top