Εταιρεία

Λίγα λόγια για εμάς

Το Κλινικό εργαστήριο με την ονομασία ”Βιοϊατρικά Εργαστήρια” ιδρύθηκε την 18η Ιανουαρίου 1985 από το Χαρίλαο (Χάρη) Χαριλάου στην οδό Ήρας 22, στη Λευκωσία. Ακολούθως, με μορφή πλέον εταιρείας, ονομάστηκε ”Biomedical Labs Charis Charilaou Ltd” και έκτοτε παρέχει υπηρεσίες της κλινικής χημείας, αιματολογίας, μικροβιολογίας και ανοσολογίας με κύριο προσανατολισμό την παροχή υπηρεσιών ευρεου φάσματος διαγνωστικών εξετάσεων της κλινικής εργαστηριακής ιατρικής. Το τρίπτυχο ανάπτυξης του εργαστηρίου στηρίζεται στην αξιοπιστία, την αμεσότητα των αποτελεσμάτων και την πρωτοπορία. Συγκεκριμένα η αξιοπιστία και η αμεσότητα παρέχουν τη γρήγορη και ασφαλή υποστήριξη στον κλινικό ιατρό για την έγκαιρη διάγνωση. Στα πλαίσια αυτά το εργαστήριο εισήγαγε αυτόματους βιοχημικούς, ανοσολογικούς και αιματολογικούς αναλυτές. Με πλήρη επίγνωση της ανάγκης για άμεση εξυπηρέτηση το Εργαστήριο δραστηριοποιείται όχι μονό εσωτερικά με πρωτοποριακούς εξοπλισμούς αλλά και με την κατ’ οίκον παροχή δειγματοληπτικών υπηρεσιών, φέρνοντας έτσι το εργαστήριο κοντά στον ασθενή.

αιματολογικές εξετάσεις αλλεργίας με χρήση ενός δείγματος αίματος

Αναφορικά στην πρωτοπορία, μέσα στα πλαίσια εισαγωγής νέων τεχνικών και διαγνωστικών μεθόδων εισήχθησαν οι αιματολογικές εξετάσεις αλλεργίας με χρήση ενός δείγματος αίματος. Επίσης τον Αύγουστο του 1985, τα Βιοιατρικά Εργαστήρια καινοτόμησαν στη Κύπρο με την εισαγωγή εξοπλισμού για τον εντοπισμό και ανίχνευση των αντισωμάτων του ιού του Συνδρόμου της Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας (HIV) καθιστώντας το Εργαστήριο ως ένα από τα πρώτα κέντρα ικανό να διεκπεραιώνει τέτοιου είδους αναλύσεις.

1985

εισαγωγή νέων βιολογικών δεικτών

Τα εργαστήρια πρωτοπορούν στην εισαγωγή νέων βιολογικών δεικτών όπως της ομοκυστευνης και του proBNP (διαγνωστικός και προγνωστικός δείκτης για την καρδιακή ανεπάρκεια). Δίνεται έτσι για πρώτη φορά από το 2001 η δυνατότητα έρευνας στο Κυπριακό πληθυσμό για τα επίπεδα ομοκυστευνης και το συσχετισμό τους, δηλαδή η έρευνα των επίπεδων των φαινομενικά υγιών έναντι των ασθενών οι οποίοι πάσχουν από καρδιοαγγειακές παθήσεις.

Μάθετε Περισσότερα2001

νέο υπερσύγχρονο κτιριακό συγκρότημα

Tο Εργαστήριο, μέσα στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης του, μεταφέρθηκε κατά το έτος 2007 στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ', αρ. 41, σε νέο υπερσύγχρονο κτιριακό συγκρότημα. Με την ευκαιρία αυτή, αναβαθμίζεται περισσότερο θέτοντας τα θεμέλια της μελλοντικής εξέλιξης της τεχνολογίας στο χώρο τη εργαστηριακής ιατρικής επιστήμης.

Τα ''Βιοϊατρικά Εργαστήρια'' τα έχουν εμπιστευθεί ηγετικές προσωπικότητες της Κύπρου και του εξωτερικού.

2007

Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων 2018

Το Εργαστήριο είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους Περί Επεξεργασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Προστασία του Ατόμου) Νόμους του 2001-2012 και με το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων 2018 (Κανονισμός ΕΕ 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινουβουλίου και Συμβουλίου).

Διαβάστε περισσότεραΠαρόν

Γιατί να μας επιλέξετε

Εργαστήριο υψηλής ποιότητας

Απαράμιλλη Τεχνογνωσία

Ακριβές Αποτέλεσμα

Ειδικευμένο Προσωπικό

Το Εργαστήριο είναι Διαπιστευμένο με το Ευρωπαϊκό και Διεθνές πρότυπο ποιότητας CYS EN ISO 15189:2012 με αριθμό πιστοποίησης L005. Για περαιτέρω πληροφορίες όσο αφορά το θέμα της διαπίστευσης αποταθείτε στην ιστοσελίδα του ΚΟΠΠ (Κυπριακος Οργανισμος Προωθησης Ποιοτητας) 

elGreek
Scroll to Top